Zoekt u een geschikte vloer voor uw horecaproject? Over de jaren hebben we met onze horecavloeren bijgedragen aan uiteenlopende projecten in de bouw en herinrichting van hotels, restaurants, cafés en andere vormen van hospitality. In dit artikel delen we de top drie meest geschikte horecavloeren met hun toepassingsgebied(en).
Waar voedsel wordt bereid en de vloer regelmatig wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, zijn troffelvloeren de eerste keuze. De vloeren zijn bestand tegen temperaturen tot 80 graden Celsius. Ovens, (gas)fornuizen en andere hittebronnen vormen dus geen enkele belemmering. De welhaast onverwoestbare vloeren kennen bovendien een uitermate hoge schokbestendigheid. Troffelvloeren zijn praktisch ongevoelig voor deuken of beschadigingen als gevolg van vallend serviesgoed of bestek.
Ook in bad- en toiletruimtes van restaurants of hotels zijn troffelvloeren aan te bevelen. Met troffelvloeren is het mogelijk om afschot te creëren voor een goede afwatering. Om de vloer aan de hoogst mogelijke hygiënische standaarden te laten voldoen, adviseren een vloerafwerking met een holle plint, voorzien van een vloeistofdicht coatingsysteem dat (naadloos) overloopt in de wand. Zo kan er geen vuil in de hoeken, randen en kieren belanden.
Instrooivloeren delen veel van de voordelen van troffelvloeren, maar zijn iets beperkter belastbaar. Als budget een rol speelt, bent u voordeliger uit met instrooivloeren, gezien de lagere kosten per vierkante meter. Wanneer een natuurlijke antislipwerking gewenst is, dan hebben instrooivloeren eveneens de voorkeur. Een speciaal mengsel van kwartszand met een licht korrelige structuur geeft instrooivloeren hun antislipwerking mee. Dit vloertype is onder meer te vinden in horecakeukens en achter bars.
In restaurantgedeeltes of gastenverblijven zijn vloersystemen op basis van polyurethaan of gemodificeerd epoxy aan te bevelen. Deze gietvloeren combineren karakter met praktisch gebruiksgemak en sluiten naadloos aan bij het interieurconcept van uw horecabedrijf. Geseald en wel zijn de vloeren vocht- en chemicaliënbestendig en makkelijk schoon te maken. De vloeren zijn relatief flexibel en bieden dus meer loopcomfort. Design-technisch is buitengewoon veel mogelijk, zowel qua kleurgebruik als uitvoering (effen, betonlook of ingestrooid met flakes).
Ieder horecaproject is uniek. Met andere woorden: elke horecagelegenheid vraagt om een op maat gemaakt vloerplan. Voor inventarisatie van de gewenste functionaliteiten, gaan we daarom altijd uitvoerig met u in gesprek. Zo bent u verzekerd van de beste vloeroplossing.
Meer weten?
Publicatiedatum: 2019-05-15
Categorie: Nieuws